A kislányom kedvenc játéka

A gyerekek számtalan örömteli pillanatot okoznak nekünk és adnak a családnak egyaránt, és persze rengeteg esetben azt is elmondhatjuk, hogy nagyok sok bosszús vagy nem annyira örömteli percben is részesítenek minket, amikor valamit nem épp úgy csinálnak ahogyan kellene, vagy csak a csínytevésnek induló játék balszerencsével párosul és baj lesz a vége. Hihetetlen hogy mennyire megváltoztatja az ember életét ha egy gyerek a családba kerül, de még hihetetlenebb, hogy mennyire megváltoztatja a nevelésről alkotott addigi véleményét és számtalan olyan dolgot elfogadottá tesz az emberben, amit addig el sem tudott képzelni, vagy épp pont hogy elítélt.

Én például komoly elképzeléssel rendelkeztem azt illetően, hogy hogyan és miként fogom nevelni a gyerekemet. Mit engedek meg neki, mitől tiltom el és mi az, amit néhány alkalommal megengedhet az ember, de meg kell tudni magyarázni a gyereknek, hogy az egyszeri alkalom és nem szokványos, nem teheti meg mindig vagy nem élhet úgy mintha természetes lenne. Persze ez a kislányom érkezésekor nagymértékben fel is borult, azt is mondhatom, hogy teljesen átalakult. Nem is lehet azt gondolom egy gyereket görcsösen nevelni. Életvidámság és lazaság kell hozzájuk, és ha ezek azért társulnak fegyelemmel akkor minden rendbe áll és a gyerek nevelt lesz, de eleven. Én legalábbis most már így látom.

Az egyetlen dolog, amit nagyon nehezen tudok átverni a gyerekem fején az az, hogy a telefonom nem az ő játéka. Nem szeretem ha felveszi, ha elteszi, ha eldugja vagy ha össze vissza tapogatja. Egyrészt nem tartom jónak, másrészt pedig egy-egy ilyen telefon leejtése biztosan iphone kijelzőcsere feladatát eredményezi, amire most nem igazán jut sem időm sem pedig energiám. Bár ismerek egy tökéletes csapatot, aki nagyon gyorsan és maximális eredménnyel tud bármi ilyen feladatban segíteni, hiszen az iszereles csapatánál profibb csapat nem is létezik, de valahogy ezt a fajta bosszúságot most kihagynám az életünkből. Megpróbálok neki venni egy saját játék telefont. Azt remélem ez meg is fogja oldani a problémát.