Egy eszköz, mely csodákra képes

Egy vállalatvezető felelőssége mindig hatalmas. Nem csak a cég eredményességéért, haladásáért, piaci megítéléséért felel ugyanis, hanem a vállalatnál dolgozó munkavállalók megélhetéséért, boldogulásáért és magáért a vállalati kultúráért egyaránt. Nagyon sokszor sajnos egy-egy vezető ezt teljesen elfelejti, és csak azzal foglalkozik, hogy a vállalati növekedés folyamatosan biztosított legyen és tudjon egy olyan tartalékot képezni a cégen belül, ami bármilyen veszélyhelyzetben vagy hiba esetén biztosítja, hogy a vállalat tovább tudjon haladni és egyáltalán nem foglalkozik a munkahelyi hangulattal, a vállalati kultúrával, ez pedig nem csak vezetői hiba, de hatalmas céges problémákat is okozhat hosszú távon.

Rengeteg mindenre oda kell tehát figyelni egy jó vállalatvezetőnek, és természetesen azt mondhatom, hogy rengeteg tudás hiányzik is a tarsolyunkból, ami nem csoda, hiszen külön szakterületek jól összehangolt működésére van szükség minden egyes vállalat esetében. Én például a coaching területét hívom rengetegszer segítségül a vállalatnál dolgozó munkatársak fejlesztésére, nem csak szakmai szempontok szerint, hanem egyéb kompetenciabéli dolgokat illetően egyaránt. Ebben pedig a legnagyobb segítségemre van a Kogwheel csapata, akik nem csak szakmailag tökéletesek, de öröm velük a közös munka. A munkatársak is imádják őket, amiben azért vagyok biztos, mert még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy kolléga megpróbált volna bármelyik tréning alól kibújni vagy ne akart volna részt venni a foglalkozásokon.

Sőt. Ha olyan a munkájuk, hogy valamilyen határidő sürgeti őket vagy egyéb dolgok miatt muszáj befejezni egy-egy feladatot, inkább túlóráznak, még akkor is, ha ilyen esetekben meg van engedve nekik, hogy kihagyják a foglalkozást. Azt mondják nem szeretnének lemaradni egyik ilyen képzésről sem. Nekem pedig ez a visszajelzés mindennél többet jelent. Bárkinek nyugodt szívvel tudom tehát őket ajánlani, biztos vagyok benne, hogy öröm lesz velük a közös munka, és hogy hatalmas segítséget tudnak majd nyújtani a vállalati működés minden területén.