Könnyebbnek tűnt

Meg kell mondjam őszintén, hogy most hogy már az első évemet koptatom a főiskola padsorai között azt kell mondjam, hogy közel sem tűnt a kezdetekkor ennyire nehéznek az önálló és saját élet. Persze vannak olyan részei, amit igenis nagyon élvezek, például hogy a szüleim nincsenek lépten nyomom a nyakamban és nem figyelik folyamatosan hogy mit rontok el, vagy hogy mibe lehetne belekötni, azonban hihetetlen hogy mennyire nehéz az önálló élet olyan szempontból, hogy a mindennapos bevásárlásra, a számlák kifizetésére és számos olyan dologra nekem kell már figyelnem, amire eddig a szüleimnek gondja volt. Persze nem mondták sosem hogy könnyű lesz a saját élet elindítása, de én mindig azt gondoltam, hogy csak rémisztgetnek, hogy jobban figyeljek oda, hogy jobban tanuljak, vagy hogy ne akarjak annyira gyorsan önálló életet kezdeni. Megkövetem magam, és ezt nekik is elmondtam, hogy ritkán mondok ilyet, de igazuk volt.

Főleg így, hogy az első év után nem hogy nem vagyok megelégedve azzal a lakással ami albérlet gyanánt az otthonom volt ebben az évben, hanem egyenesen becsapva érzem magam, hiszen a főbérlő szinte egyetlen szavához sem tartotta magát, és most még azért is harcolnom kell, hogy az egyébként jogosan visszajáró és engem illető kaukciót visszakapjam vagy le tudjam lakni a bérleti díjjal. Hihetetlen, hogy egészen egyszerűen a kedvességéből amit a kezdetekkor mutatott egy perc alatt váltott át elviselhetetlen főbérlővé, és szinte semmiben sem segített az egy év alatt, és folyamatosan harcolnom kellett az alapvető dolgokért.

Ennél csak egy még nehezebb dolog van számomra, új albérletet találni. Én nem tudom, hogy mikor alakult így az albérlet piac budapest utcáin, de egészen egyszerűen már a keresések sem hozzák azokat az eredményeket sem amiket esetleg még tavaly el lehetett velük érni. Hála a jó égnek az egyik ismerősöm ajánlotta a Professional Premium Property Zrt. csapatát, és azt kell mondjam, hogy mihelyt megnéztem az alberletbudapest.hu oldalt már tudtam, hogy ők azok, akik a legjobbak az albérletek budapest utcáin történő keresésben. Álmodni sem mertem arról, hogy egy hónap alatt találok kiadó lakás terén egy olyat amihez ők hozzásegítettek, de hála a jó égnek sikerült. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket, mert hihetetlen kincs a mai ingatlanpiacon a korrekt hozzáállásuk és a lelkiismeretes munkájuk. Biztos vagyok bene, hogy mindenki elégedett lesz a szolgáltatásaikkal aki őket választja.